به گزارش بیبیسی، سازمان بهداشت جهانی گفت اسرائیل مجوز سفر به بیماران فلسطینی برای مداوا در خارج از این منطقه را نمیدهد و یا این مجوز را با تاخیر صادر میکند.
آمبروجیو ماننتی، مسئول دفتر سازمان بهداشت جهانی در کرانه باختری و غزه گفت: مطالعات صورت گرفته در مورد بیمارانی که به هنگام انتظار برای صدور مجوز از سوی اسرائیلیها مردهاند، نشاندهنده رفتار احمقانه و غیر انسانی است که مایه تاسف است.
او افزود: به نظر، حق دسترسی به خدمات بهداشتی برای فلسطینیان، اختیاری نیست.
طبق گزارش این سازمان، اسرائیل در سال ۲۰۰۷ برای بیش از هجده درصد بیماران فلسطینی اهل غزه، مجوز خروج صادر نکرده که این رقم در سال ۲۰۰۶ ده درصد بود.
در دسامبر ۲۰۰۷، سی و شش درصد بیماران فلسطینی اهل غزه مجوز پزشکی دریافت نکردند که این رقم در دسامبر ۲۰۰۶، تنها هشت درصد بود.
آمبروجیو ماننتی افزود: به راحتی می شد تا از این فجایع، جلوگیری به عمل آورد.
گزارش این سازمان به پرونده امیر الیزجی، کودک نه ساله اشاره می کند که نوامبر سال پیش در بیمارستانی در غزه درگذشت. خانواده او برای خروجش از غزه درخواست مجوز کرده بودند اما مقام های اسرائیلی تا آخرین لحظات با صدور مجوز برای گروه همراه آمبولانس خودداری کردند.
اسرائیل در پاسخ به انتقادهای مطرح شده می گوید که طی سال گذشته بیش از هفت هزار مجوز برای بیماران فلسطینی مقیم غزه صادر کرده است. مقام های اسرائیلی می گویند که بیمارانی که به درمان فوری نیاز دارند، در اولویت قرار می گیرند.
سازمان بهداشت جهانی میگوید از اول اکتبر ۲۰۰۷ تا دوم مارس ۲۰۰۸، سی و دو بیمار فلسطینی به دلیل عدم صدور و یا تاخیر در صدور مجوز جان خود را از دست داده اند.
ماننتی، مسئول دفتر سازمان بهداشت جهانی در کرانه غربی و غزه می گوید که از نقطه نظر پزشکی و بهداشتی، این غیر قابل قبول است.
سازمان بهداشت جهانی در گزارش خود گفته است که از زمان کنترل نوار غزه توسط حماس، اسرائیل مجوز کمتری برای بیماران اهل غزه برای مداوا در اسرائیل صادر کرده است.